Aanpassing website natuurbrandrisico.nl

Gepubliceerd op 5 april 2018

De brandweer neemt afscheid van de vijf kleuren #lichtgroen, #groen, #geel, #oranje en #rood voor natuurbrandrisico. Je kent ze waarschijnlijk van de barometer. <beeld invoegen met een subtiel kruis er door heen> Deze gaat verdwijnen. We maken vanaf nu alleen onderscheid tussen twee ‘fasen’. Een fase waarin sprake is van regulier risico en een fase waarin we vragen extra #alert te zijn.

De reden is dat termen als ‘code oranje’ of ‘code rood’ het beeld geven dat het op dat moment gevaarlijk is in de natuur en dat je een risico neemt als je de natuur in gaat.

Dat was nooit de bedoeling van de kleuren op natuurbrandrisico.nl. Dat dit beeld is ontstaan, komt onder andere door de weeralarmen van het KNMI. Bij deze weeralarmen (code oranje en code rood) worden mensen concreet opgeroepen om bepaalde zaken wel/niet meer te doen, zoals de oproep om ‘als het niet nodig is, de weg op te gaan’. Vandaar dat de brandweer in overleg met natuurbeheerders en recreatieondernemers deze aanpassing heeft gedaan.

Voor meer informatie kun je terecht op: www.natuurbrandrisico.nl

Wijziging kleurcodes