Update coronavirus

Veiligheidsregio Brabant-Noord monitort samen met haar partners continu de actuele situatie rondom het coronavirus. Hier lees je het laatste nieuws, waar je terecht kunt met vragen en wat je kunt doen om verspreiding te voorkomen.

Actueel

Vragen & antwoorden

Vion Boxtel
Er leven vragen bij inwoners, pers en organisaties over Vion Boxtel; wat doet het bedrijf aan de veiligheid voor medewerkers, waarom blijft het bedrijf open, wat is de rol van de GGD, is het veilig voor de omgeving, enzovoort. In deze uitgebreide ‘Q&A’ staan vragen en antwoorden (pdf, 300 kB), die informatie geven.

Veelgestelde vragen over het coronavirus vind je op Rijksoverheid.nl.

Corona in begrijpelijke taal

Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, kan alle informatie over het coronavirus best veel en complex zijn. Er is animatie en een folder (pdf, 925 kB) gemaakt in begrijpelijke taal.

Heb je vragen?

 • Kijk op rivm.nl of op www.rijksoverheid.nl/coronavirus
 • Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 1351.
 • Bel de GGD: 0900 364 64 64.
 • Eenvoudige uitleg over het coronavirus
 • Publieksvraag? Neem contact op met je eigen gemeente of vul het contactformulier in.
 • Persvraag?

  - Bel tijdens kantooruren met desbetreffende gemeente.
  - Neem voor regionale coronavragen tijdens kantooruren contact op met Veiligheidsregio Brabant-Noord via communicatie@vrbn.nl.
  - Dringende persvragen n.a.v. corona buiten kantooruren? Bel met het perspiket gemeente ’s-Hertogenbosch 073 - 6155100Dit nummer is niet voor burger- en publieksvragen.

Wat kun je zelf doen?