Statement voorzitter Veiligheidsregio Brabant-Noord

Gepubliceerd op 1 oktober 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant Noord Jack Mikkers heeft vanmiddag besloten in deze regio geen ontheffingen te verlenen de komende drie weken tot dinsdag 20 oktober op samenkomsten met maximaal 30 personen in gebouwen van groot belang voor de regio. Dit is in lijn met kabinetsbeleid om het aantal contactmomenten en reisbewegingen terug te dringen. Deze maatregelen zijn nodig om de verspreiding van het coronavirus, die op dit moment een opleving kent, tegen te gaan. Doel is om te voorkomen dat er een groep van meer dan 30 personen samenkomt en hiervoor gaat reizen.

Jack Mikkers: “Het is een lastig dilemma, want we willen zowel de maatschappelijke en economische gevolgen beperken, maar ook activiteiten voorkomen die veel mensen aantrekken. Daarbij wil ik ook zo veel als mogelijk sectoren zoals sport, horeca en cultuur gelijk behandelen. Ik neem dit besluit dan ook met pijn in het hart, maar we moeten echt door deze zure appel heen om ervoor te zorgen dat we corona onder controle krijgen en houden in onze regio.”

Vanwege het tijdstip van de besluitvorming maken we voor de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch en de Groene Engel in Oss voor vanavond 30 september een eenmalige uitzondering voor de voorstellingen aldaar.

De Veiligheidsregio gaat in gesprek met de cultuursector om met een plan te komen voor na 20 oktober.