Statement voorzitter Veiligheidsregio Brabant-Noord

Gepubliceerd op 6 oktober 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant Noord Jack Mikkers heeft vanochtend besloten in deze regio een beperkt aantal ontheffingen te gaan verlenen de komende twee weken tot dinsdag 20 oktober op samenkomsten met maximaal 30 personen in gebouwen van groot belang voor de regio.  
Dit betekent dat vanaf vandaag in theaters, culturele centra en poppodia maximaal 250 bezoekers welkom zijn Hierbij geldt wel voor iedere locatie een protocol op basis van de RIVM-richtlijnen en de afspraken uit de nieuwe noodverordening. Dit laatste betekent onder meer dat eventuele horeca om 22.00 uur moet sluiten en dat gezelschappen die een voorstelling bezoeken uit maximaal 4 personen mogen bestaan.  Ook voor Mainstage in ’s-Hertogenbosch geldt een aangepast bezoekersaantal dat veilig een voorstelling kan bezoeken.

Jack Mikkers: “Om de pandemie te bestrijden is eenheid van beleid (tussen alle veiligheidsregio’s) cruciaal voor het maatschappelijk draagvlak. Mensen snappen niet dat wat hier niet kan, een paar kilometer verderop wel kan. Daarom verleen ik vanaf nu ontheffingen op de manier die landelijk, in de afgelopen week, de norm is geworden.
We hebben voor alle maatregelen behoefte aan landelijke heldere criteria en ik vertrouw erop dat die snel komen. Ik reken er op dat de theaters en poppodia er voor zorgen dat het bezoek veilig verloopt. Daar heb ik ook vertrouwen in gezien de professionaliteit die deze sector de afgelopen tijd heeft laten zien. ”