Update: Stand van zaken hoogwater de Maas

Gepubliceerd op 17 juli 2021

Noodverordening in Boxmeer ter bestrijding van ramptoerisme

Om overlast op de dijken en in het hoogwatergebied te verminderen, is vanaf 17 juli om 15.00 uur een noodverordening van toepassing in de gemeente Boxmeer.
Blijf uit de buurt van het hoogwatergebied. De grote toeloop hindert medewerkers van onder andere Rijkswaterstaat, Waterschap Aa en Maas en gemeente om hun werk te doen. Ook ontstaan gevaarlijke situaties omdat mensen hekken verplaatsen en/of gaan pootjebaden. De stroming is onvoorspelbaar en daardoor gevaarlijk.
Er wordt extra toezicht gehouden door politie en handhavers gemeente.

Actuele informatie

Meer informatie vind je op liveblog van de gemeente Boxmeer:

Gemeente Boxmeer

Kijk voor de actuele informatie over de waterstanden op: liveblog hoogwater Maas en Aa en Maas actueel en volg het waterschap via Twitter en Facebook.

Alle waterwegen staan in verbinding met elkaar. De situatie in Limburg is daarom ook van invloed op de waterstanden in onze regio. Momenteel monitort Veiligheidsregio Brabant-Noord de situatie zeer nauwkeurig en vindt er overleg plaats met het Waterschap Aa en Maas, Waterschap De Dommel, Rijkwaterstaat en onze maasgemeenten: Boxmeer, Grave, Cuijk, ’s-Hertogenbosch, Oss en Heusden.