Samen werken aan een veilige en gezonde leefomgeving

In Brabant-Noord willen wij een leefomgeving waar inwoners prettig kunnen wonen, werken, recreëren, reizen en ondernemen. Hier werken wij hard aan met andere overheidsorganisaties, zorgorganisaties, bedrijven en onze inwoners.

Van een nieuwe speeltuin, de bouw van een appartementencomplex tot een industrieterrein. Regelmatig ontstaan er nieuwe initiatieven. Ieder nieuw initiatief heeft invloed op de directe of indirecte omgeving. Met de komst van de Omgevingswet per 1 januari 2022 worden alle verschillende wetten voor ruimte, wonen, infrastructuur, water, milieu en natuur gebundeld in één wet. Dit zorgt voor een goede afstemming tussen de verschillende plannen. Bedrijven en inwoners kunnen meedenken over de mogelijkheden voor hun leefomgeving. De ruimte wordt op deze manier optimaal benut en beschermd. Samen werken we aan een veilige en gezonde fysieke leefomgeving.

Hoe wij werken

Een veilige leefomgeving inrichten, is samen de juiste keuzes maken. Wij adviseren over het voorkomen en beperken van risico’s die ontstaan bij nieuwe initiatieven. Onze adviseurs zijn op de hoogte van de risico’s in een gebied en geven passend advies voor maatregelen om de risico’s te verkleinen.

Wij lichten onze werkwijze toe aan de hand van een voorbeeld.

Meer weten?

Voor meer informatie of vragen stuur een e-mail naar risicobeheersing@brwbn.nl.