Studenten bedenken duurzame oplossingen voor brandoefeningen

Gepubliceerd op 3 juni 2022

Sla met nevel de schadelijk rook neer die vrijkomt bij realistisch oefenen en hergebruik het verwarmde water van het reinigen van de bluspakken. Hiermee kun je het koude water van de volgende wasbeurt op temperatuur brengen. Twee voorbeelden van oplossingen die studenten Camiel de Jongh,  Michiel Snijders en Sepehr Kherad van de TU Delft tijdens de SDG-challenge hebben aangedragen om onze brandoefeningen duurzamer te maken.

Het studententeam nam het bij deze challenge op tegen 12 andere Nederlandse studententeams, die ook voor allerlei bedrijven en instellingen duurzame oplossingen bedachten. Helaas heeft het team van TU Delft niet gewonnen tijdens de finale afgelopen donderdag. Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen bedachten volgens de jury de winnende aanbevelingen voor adviesbureau Twijnstra Gudde rondom een woonproject van de Gemeente Oisterwijk. Van harte gefeliciteerd!

Wij bedanken ons team van de TU Delft voor de mooie inzichten, oplossingen en hun enthousiasme. Voor ons zijn jullie de winnaar! Samen met veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond, Hollands Midden, Utrecht en het NIPV waren wij de partner van deze studenten binnen de SDG-Challenge. We zijn blij met deze samenwerking en gaan er voor zorgen dat de uitkomsten breed gedeeld worden en we er mee aan de slag kunnen!

Foto finaledag SDG-challenge