Succesvolle Brabantse Themadag Evenementenveiligheid

Gepubliceerd op 13 oktober 2022

Het evenementenseizoen 2022 had ongekende uitdagingen. Door corona leek eerst niets mogelijk, en daarna draaide alles op volle toeren. Een volle evenementenkalender, extreme weersomstandigheden, personeelstekorten, no show van bezoekers, etc. kenmerkten het seizoen.

De veiligheidsregio’s Midden- en West-Brabant, Brabant-Noord en Brabant-Zuidoost organiseerden de Brabantse Themadag Evenementenveiligheid om te leren van deze ervaringen en kennis te delen voor veilige evenementen in de toekomst. Samen werken we aan veilige evenementen in Brabant.

Waardevolle informatie en inzichten

Ruim 250 collega’s van Brabantse gemeenten, adviseurs van hulpdiensten, toeleveranciers en organisatoren van evenementen kwamen op 5 oktober 2022 in het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch bij elkaar voor de kennis- en netwerkdag. Het programma stond vol interessante lezingen, discussies en verdiepingssessies. Waardevolle inzichten, zoals de onmogelijke mobiliteitsopgave bij de Formula 1 Dutch Grand Prix Zandvoort en het belang van Crisisbeheersing bij evenementen werden hier belicht. Ook de belangrijkste ontwikkelthema’s kwamen aan bod. Hier gaan we de komende jaren mee aan de slag.

Benieuwd naar de beelden? Bekijk onze aftermovie voor een sfeerimpressie!