Locatie Zeeland in gebruik genomen

Gepubliceerd op 4 september 2023

De deuren van onze nieuwe locatie in Zeeland zijn geopend. Maandag 4 september hebben onze medewerkers intrek genomen in het pand. Na een intensief bouwproces met verschillende uitdagingen - waaronder prijsstijgingen en een tekort aan grondstoffen – zijn we ontzettend trots op deze belangrijke mijlpaal. De kantoorlocatie en werkplaatsen zijn klaar, de komende maanden werken we nog aan de afronding van de brandweerkazerne. Dit najaar verhuizen dan ook de vrijwilligers van brandweer Zeeland naar hun nieuwe thuishonk.

Locatie Zeeland

Regionale functies

In het pand zijn veel regionale functies gevestigd om zo de efficiëntie en bereikbaarheid van onze diensten te verbeteren. Vanuit het grote magazijn kunnen we de bevoorrading van al onze posten goed organiseren. De brandweervoertuigen voor het oostelijke deel van onze regio worden op deze locatie gerepareerd en in de werkplaatsen worden alle materialen en kleding gewassen, getest en gerepareerd. Vervolgens wordt alles verspreid naar de brandweerkazernes.

Kantoorlocatie

Zeeland doet dienst als regionale kantoorlocatie voor medewerkers van Veiligheidsregio Brabant-Noord. In totaal zijn er 40 tot 50 plekken waar medewerkers kunnen werken, bellen of vergaderen. Ook worden er hier opleidingen gegeven en is er een groot ontmoetingsplein waar iedereen elkaar kan ontmoeten, netwerken of samenwerken.

Brandweerkazerne

Op dit moment wordt gewerkt aan de afronding van de brandweerkazerne. Dit najaar zijn alle bouwwerkzaamheden klaar zodat ook de vrijwilligers van Brandweer Zeeland intrek kunnen nemen in het nieuwe pand. In de kazerne komt naast een huiskamer en keuken voor de vrijwilligers ook een brandweermuseum.

Officiële opening

Dit najaar organiseren we een officiële opening als alle bouwwerkzaamheden zijn afgerond.